7 noiembrie 2013

”Artă plastică fără frontiere” la Salina Turda
septembrie 1, 2013 


Cu ocazia Zilelor Orașului, duminică, 1 septembrie, la Salina din Turda a avut loc vernisarea expoziției ”Artă plastică fără frontiere”. În cadrul celei de a III-a ediții a taberei cu același nume au fost realizate aproximativ 30 de tablouri. Pictorii participanți, Felicia Răcean, Simonfi Éva, Simonfy Dani Irén, Pesztalics Márta, Zágoni Tibor, Simonfy Zoltán, Maria Larisa Oniș și Török Tamás au realizat în cadrul taberei de creație lucrări ce înfățișează piesaje din ocna de sare turdeană, piesaje urbane, natură moartă, sau peisaje rustice. ”Scopul taberei este de a promova arta și legăturile care se pot închega între autorități” a menționat Felicia Răcean, directorul Casei de Cultură Turda. Un număr de 14 lucrări au fost expuse la Salina Turda, iar celelalte tablouri pot fi văzute la Castelul Banffy din Bonțida. Tabăra ”Artă plastica fără frontiere” s-a desfășurat în perioada 4-11 august, timp în care, participanții, pictori din Târgu- Mureș, Turda, Cluj Napoca și din Szeged (Ungaria) au vizitat diverse obiective de interes turistic din Turda.
Directorul de turism al Salinei Turda, Sorin Vulturar, a avut o singură obiecțe în privința expoziției și anume că ”locul este prea mic” și nu încap toate tablourile.
Expoziția rămâne deschisă la Salina Turda până miercuri, 4 septembrie. Reunirea celor 32 de tablouri va avea loc vineri, 6 septembrie, pe holul hotelului Royal din Cluj Napoca.
Camelia TEREC






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu